TABORJENJE ODPRIMO SRCE

 IMG 0366-2

Taborjenja so dobrodelne narave, namenjena so socialno šibkejšim družinam z otroci. Naš glavni cilj je poglabljati povezanost z Naravo zunaj in znotraj nas. Zaradi pomankanja sredstev smo taborjenja združili... vse potrebne informacije in arhiv preteklih taborov dobite na tej povezavi - POLETNI TABORI.

 

Sodelovanje med otroci in starši

Menimo da je najboljša šola za otroke življenje v navdihujoči skupnosti odgovornih in ustvarjalnih odraslih in mladine, v plemenu ljubezni. Skupaj se bomo učili spoznavati mala in velika bitja z one strani zelene zavese, učili se bomo indijanskih veščin ter starožitnih spretnosti, ki so neštetim pokolenjem omogočala preživetje v prvinskem svetu. Od poznavanja divje hrane, kurjenja in kuhanja na prostem, uporabe orodij, osnov orientacije, vpogleda v skriti svet divjih živali, spretnosti opazovanja, poigrali se bomo s predsodki in strahovi pred naravo, skratka vabimo vas na izlet v Stari svet, svet svetlobe in svetosti. Naš glavni cilj je poglabljati povezanost z Naravo zunaj in znotraj nas. 

Taborjenje odprimo srce 2013 

 

Oprema in spanje

Spali bomo v naravi...šotore, spalne vreče in podloge prinesite s seboj. Imejte oblačila za vsakršno vreme, kopalke in brisačo, pohodniške čevlje, ter rezervno obutev. Prinesite svojo šalčko, skodelico, krožnik in žlico, razne instrumente, lučko, nožek (npr. pipec), in druga naravna igrala. Telefoni naj ostanejo doma ali v avtomobilu.

 

Hrana

Vsi trije obroki bodo organizirani, kuharje bomo določili vsak dan sproti. Hrana bo preprosta, naravna in kolikor mogoče prilagojena okusu skupine. Na jedilniku bodo sadje, solate, kruh iz krušne peči in gozdne dobrote. Zjutraj se bomo gostili kot kralji, opoldne jedli kot kmetje in zvečer glodali kot berači. Skupaj bomo pripravljali najrazličnejše obroke, pripravili piknik in pekli na tabornem ognju.

 

 

PRIJATELJI

bodimo prijatelji LOGO2    lidl  na zraku-logo  Aninazvezdiva - logo

 

Veseli smo vsake podpore za organizacijo!