ZBIRAJMO PLASTIČNE ZAMAŠKE

 pokrovčki

Društvo Vesele Nogice in Center Astera smo združili moči v akciji ZAMAŠKOJED NATEČAJ 2014, s katerimi pomagamo otrokom s posebnimi potrebami.

 

 

 

Najprej bi se vam zahvalili za pridno zbiranje zamaškov v preteklem letu. Z vašo pomočjo smo zbrali skoraj 20.000 kg zamaškov! Pridno jih zbirajte še naprej, mi pa bomo z zbranimi sredstvi pomagali tistim, ki potrebujejo pomoč. V imenu vseh otrok s posebnimi potrebami in njihovih družin se vam iskreno zahvaljujemo.

 

 

Vsi si želimo, da bi bili nekoč naši otroci čim bolj samostojni. Njihov uspeh je v veliki meri odvisen od pomoči vrhunskih strokovnjakov iz različnih zdravstvenih področij. Za njihov napredek in lajšanje bolečin so potrebne različne terapije, kar pa staršem otrok predstavlja visoke stroške. Cena 45 minutne terapije, s katero lahko otroku znatno zmanjšamo bolečine, lajšamo simptome cerebralne paralize, pomagamo pri sproščanju mišic in vezivnega tkiva ter ohranjamo njihovo gibljivost, stane od 30 do 50 EUR. Učinek ene terapije pa ni trajen, zato jih je potrebno nenehno izvajati. Društvo pomaga staršem s sofinanciranjem terapij in pripomočkov za nego in lažje nameščanje oseb s posebnimi potrebami. Manjši del sredstev društvo namenja tudi za financiranje prostorov društva, ki so namenjeni izvajanju terapij in vaj. Prostori društva so opremljeni z ustrezno opremo in so dostopni staršem in skrbnikom otrok 24 ur dnevno, vse dni v letu.

Ker trenutni časi niso preveč naklonjeni donacijam in sponzorstvom, se je društvo odločilo, da bo sredstva za svoje delovanje zbiralo tudi z zbiranjem plastičnih pokrovčkov in starega papirja. Istočasno pa tako spodbujamo ekološki odnos do okolja in med mladimi širimo prostovoljstvo in dobrodelnost. Pri tem nam lahko pomaga prav vsak izmed vas.

 

 

 

Za dodatna pojasnila smo na voljo tudi na telefonski številki 041 610 284 - Spomenka Valušnik 

 SEZNAM ZBIRNIH MEST

 plakat-01 - net

 

Kako se lahko vključite v akcijo zbirajmo plastične pokrovčke?

 

1. Doma postavite škatlo, v katero zbirate pokrovčke.

 

2. Vzpostavite zbiranje pokrovčkov v svoji okolici (šola, vrtec, zdravstveni dom, služba, trgovina, gostilna...), zbirno mesto označite s plakatom, ki vam ga lahko pošljemo na vaš email naslov!

 

3. Vzpostavite začasno skladišče, kjer se bodo hranile večje količine pokrovčkoviz zbirnih mest (kolikor pač premore skladišče 15 ali več vreč). Pokličite nas na 040-90-66-90 (Gorazd) in poskrbeli bomo za odvoz.

 

 EuroBasket 5

zamaški - City Park

Dejan 7

Dejan 4

 Hvala za vsak pokrovček!

 

PRIJATELJI

krilisparqlandiacity park- logostrips-logo