TIPI - indijanski šotor

 

Sedaj kot svetišče

 

Tipi so stožčasti šotor, ki je tradicionalno narejen iz živalskih kož na lesenih drogovih. Sodobni tipi imajo običajno platneno prevleko. Tipi se od drugih stožčastih šotorov razlikujejo z zavihki za dim na vrhu konstrukcije. Zgodovinsko gledano so tipi uporabljali avtohtoni prebivalci v velikih ravnicah in kanadskih prerijih Severne Amerike. Še vedno se uporabljajo v teh skupnostih, čeprav zdaj predvsem za obredne namene in ne za vsakdanje življenje.

 250px Oglala girl in front of a tipi2

Tipi zagotavlja toploto in udobje pozimi, je hladen v poletni vročini in je suho med močnimi deževji. Tipi se lahko razstavi in hitro spakira in to je omogočilo indijancem hitro seljenje na druga območja. Zgodovinsko gledano je bila ta prenosljivost zelo pomembna za Indijance, za njihov življenjski slog.

 

45

TIPI vam zagotavlja nepozabne dogodivščine z družino in prijatelji in spomini ostanejo še dolgo živi. Tipi je čarobni kraj, kjer se čas ustavi. Tudi komarji ostanejo proč! Ljudje običajno tipi imenujejo indijski "šotor", vendar ni le šotor. Vaš TIPI lahko postane središče oziroma svetišče vašega življenja. Tipi lahko postane vaš počitniški dom, saj je narejen iz vodoodpornega materiala in če je mrzlo lahko mirno zakurite ogenj v njem. Prostor je dovolj velik, da lahko sprejme tudi 30 ljudi.

 

- Izdelan je iz kakovostnega platna 460g/m2 ali 570g/m2.

- Enostavna postavitev in priložena navodila.

- V sredini lahko postavite kurišče, priporočeno točno pod vrhom, kjer se drogovi združijo

- Vhod ima vrata

- Platno lahko poslikate sami, ozirom naročite poslikavo

 

 

 04 06 08 

09 11 16 

21 23 34 

36 39 48

 

 

 

MERE

 

 mere

 

 

MATERIAL

Teža platna 460 g / m2, nepremočljiv in odporen proti gnitju

 

 

DODATNO

Platna 570 g / m2

(nepremočljiv in odporen proti gnitju, odporen proti ognju, certifikat)

 

Različne poslikave

 

 

POVPRAŠEVANJE

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

gsm: 040 90 66 90