Zdravilne gobe in 100 okusnih gob Slovenije

 gobe-jurček

Knjiga Zdravilne gobe Slovenije in 100 okusnih gob je namenjena tako manj izkušenim gobarjem, ki jim bodo v pomoč opombe, ki opozarjajo na možnost zamenjave s podobnimi gobami in navajajo značilnosti, po katerih se je mogoče izogniti napakam, kakor tudi vsem, ki želijo razširiti svoje gobarsko znanje s spoznavanjem novih gob, saj so nekatere vrste gob v slovenski gobarski literaturi predstavljene prvič.

 

gobe v Sloveniji

Cena: €14,90  -  Naročilo knjige

gobe v Sloveniji-1

  

Priročnik obravnava preko sto v Sloveniji rastočih gob in nas na razumljiv način seznani z zanimivimi podatki o posameznih vrstah gob:

• o običajnih letnih časih rasti gobe

• o njenih značilnostih ( višina, širina, skupina…)

• dodan je podroben opis barve in vonja mesa gobe

• spoznali bomo uporabnost gobe v kuhinji in kulinarične posebnosti

• opozarja nas na posamezne zdravilne učinkovine gob

• opozarja nas na možne zamenjave s podobnimi gobami

 

 

Je prva knjiga te vrste, ki jo je posebej za naše območje napisal slovenski strokovnjak.

 

Branko Vrhovec je avtor številnih poljudnih člankov na temo višjih gliv in strokovni sodelavec na številnih gobarskih prireditvah. Sam o knjigi pravi: "Zdravilne gobe, ki so predstavljene v knjigi, sem izbral zgolj kot določevalec gob, brez vsakršne medicinske izobrazbe. Z enako pravico pač, kot botanik napiše knjigo o zdravilnih zeliščih. Podatke o zdravilnih učinkih gob sem zbral iz različnih razpoložljivih virov. A treba je poudariti, da sta prekomerno uživanje ali predolgotrajna uporaba gob v zdravilne namene lahko tudi škodljiva, zato previdnost ni odveč."

 

Kontakt

Branko Vrhovec

01-7549 691